viernes, 22 de junio de 2012

Godello Alan de Val conquistou os padais do gran público en Cangas de Morrazo


O pasado xoves, a adega DO Valdeorras Alan de Val participou nunha cata a cegas no Mesón O Forte (Cangas de Morrazo) onde, tras compartir escena con catro significativos viños doutras DO galegas, seleccionouse á súa variedade godello como a máis destacada por parte do panel de cata.

En Mesón O Forte volveuse a ratificar a calidade do traballo que os adegueiros DO Valdeorras desenvolven na elaboración dos seus caldos e que se materializa na excelencia dos mesmos.

Nunha cata a cegas celebrada no centro de restauración de O Morrazo e onde os viños foron catados a temperatura ambiente para poder valorar en optimas condicións as características intrínsecas e varietais dos mesmos, o Godello Alan de Val foi seleccionado como o máis destacado dos viños a competición por parte dos catadores asistentes.

Á cata presentáronse 3 viños de DO Rías Baixas, 1 DO Ribeiro e 1 DO Valdeorras e os asistentes foron puntuando os caldos nas súas distintas fases de cata, outorgando as correspondentes puntuacións.

A presentación estivo a cargo de Joaquín Sánchez (Alan de Val), quen explicou as características dos viños e viñedos de Valdeorras; e Suso Boubeta (Mesón ou Forte), quen deleitou aos asistentes con tapas orixinais de creación propia e un orixinal prostre onde luciu en chocolate o nome de Alan de Val.



Adega Alan de Val é unha adega de ámbito familiar, artesanal, que se funda no ano 1993, a partir da experiencia herdada de pais e avós, adicados desde sempre ao viñedo, ao viveiro, á elaboración e venda de viños.

No ano 2006, constrúese a nova adega situada na comarca de Valdeorras e rodeada pola finca "Pedrazais". Nesta nova etapa, incorpóranse novas técnicas e coñecementos co fin de obter os mellores caldos.

Na actual eclosión dos godellos de Valdeorras, Alan de Val atópase no punto de creación de viños complexos e de altísima calidade.

En Adega Alan de Val, dan enorme importancia á viticultura. En 2006 empezaron a elaborar viños de finca, buscando a peculiaridade e a singularidade de cada viñedo.

Ademais de lograr producir godellos de altísima calidade, Alan de Val caracterízase polo gran prestixio que posúen os seus tintos, que xa sexan de variedade mencía, garnacha ou sousón, son apreciados e valorados polos padais máis esixentes do cinco continentes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario